Martinek KFT.
Főoldal
Magunkról
Üzletberendezés
Belsőépítészet
Bútorgyártás
Üzlet átalakítás
Partnereink
Kapcsolat

Martinek Kft - GINOP-2.1.8-17-2018-02213

A MARTINEK Vegyesipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 10 659 000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez „KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című Felhívásra benyújtott „Új, innovatív technológia adaptálása a Martinek Kft-nél” című, GINOP-2.1.8-17-2018-02213 számú támogatási kérelem keretében.

 

A támogatás intenzitása: 50%.

A projekt fő indokoltsága a székhelyre beszerzésre kerülő új technológia adaptálásával a kapacitásunkat bővítjük. A beszerzésre kerülő új, innovatív technológia a jelenleg alkalmazott technológiához viszonyítva szebben dolgozik, alkalmazásával a gyártási idő rövidül, a gyártott termékek minősége növekszik. Az egyedi bútorgyártás színvonalát emeljük.

A projekt keretében új, innovatív technológia adaptálását valósítottuk meg:

Az innovatív új vágási technológia adaptálását követően már nem csak a jelenlegi kézi vágási technológiával vagyunk képesek egyedi méretű bútorlapokat vágni, azaz olyan új technológiai eljárást vezettünk be, amellyel jelenleg a vállalkozásunk nem rendelkezik.

 

A projekt keretében fejlesztettük az asztalosipari tevékenységünk által előállított egyedi bútorok minőségét. A faipari kisgépek a meglévő gyártási folyamat során precízebb és pontosabb munkavégzést tesznek lehetővé, mivel korszerűbbek és pontosabban vágnak, mint a kézi munkaerővel történő vágás. Az új vágási technológia lehetőséget teremt termékspektrumunk szélesítésére is, a táblafelosztó gép révén ugyanis a korábban is használt vágási technológiához képes nagyobb és szélesebb munkadarabok, összetett megmunkálására, speciális vágási ívek alkalmazására nyílik lehetőség.

 

A projekt keretében beszerzésre került:

-         1 db Biesse Selco SK 4 táblafelosztó gép és

-         1 db Adamik FT 616 elszívó berendezés

 

A beruházás hatására a versenyképességünket növeljük, az egyedi bútorgyártási tevékenységi körünket bővítjük, a faanyagok és bútorlapok megmunkálásból adódó hibalehetőségeinek számát és arányát csökkentjük, ezáltal működésünk hatékonyabbá válik, megrendelőink megelégedettsége nő, a panaszok száma csökken, melynek hatására több bútor legyártására tevékenység ellátására leszünk képesek egységnyi idő alatt. Összességében a beruházás hatására működési hatékonyságunk növekszik, jövedelmezőségünk bővül, új és minőségileg jobb, megrendelőink számára magasabb minőség nyújtására leszünk képesek és a gyártási tevékenységünk nő. A korábbi beruházásoknak köszönhetően mind a külföldi, mind a belföldi megrendelőink száma folyamatosan növekszik. Az új, innovatív technológia hatása: növeli a gyártási tevékenység során a termelés hozzáadott értékét.

 

A táblafelosztó berendezés használata egy emberrel működtethető, ezáltal egyszerre több munkafeladat végezhető egységnyi idő alatt.

 

A 3 kW-os VAN 828 szellőztetővel rendelkező FT616 porelszívó a kapacitás optimalizálására lett kifejlesztve, mivel a motor kisebb teljesítményű a kisebb CNC gépek, fúrófejek, élhajlító gépek porelszívásához vagy a műhely központi elszívásához használható. A járókerekes és porgyűjtő szerkezetet kifejezetten nagy vákuumparaméterek elérésére tervezték. Az új technológia révén jobb munkafeltételek biztosíthatóak a munkavállalóink számára, ezáltal több munkavégzésre lesznek képesek egységnyi idő alatt.

 

Összességében az új technológia adaptálásával magasabb minőségű egyedi bútorok szélesebb spektrumban gyárthatóak vállalkozásunk által, amely a termelékenységet 10-20%-kal növeli.

 

A projekt hatására a saját tőke értékét a támogatási összeg legalább 50%-val növeljük és a megnövelt saját tőke értéket a fenntartási idő végéig megtartjuk.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. június 03.